Ons team staat elke dag met veel passie voor u klaar!
Autobedrijf Braber

Over ons Het Braber-team staat elke dag met veel passie voor u klaar!

1967 l Gerard Braber is zijn eigen garage bedrijf gestart. In een schuur achter het huis op de Prins Bernardlaan. Hij verteld..  “In de garage vonden voornamelijk reparaties plaats en af en toe verkocht ik een tweedehands auto. “Enkele jaren na de start van het bedrijf heb ik een hal gebouwd met twee hefbruggen.”

1991 l Er vind er een grote verbouwing plaats aan het bedrijf. Eerst wordt de paardenstal en de schuur afgebroken die er stonden en daarna beginnen de graafwerkzaamheden. De grond wordt afgegraven, wel 4,5 meter diep, hier komt een kelder voor opslag van nieuwe auto’s. Boven de grond komt een showroom, voor de Daihatsu auto’s en een kantoor. Gerard: “Dit was toen een hele vooruitgang. De verbouwing was ook echt nodig om voldoende showroom te hebben voor het Daihatsu dealerschap. Ik had toen twee man in dienst, waaronder André. In die tijd werd er alleen Daihatsu verkocht en gebruikte auto’s.” De zaken blijven goed gaan en ook de showroom en de werkplaats aan de Prins Bernardlaan wordt te klein. Gerard: “We hadden twee bruggen en wilde er meer, om aan de vragen van de klanten te kunnen voldoen.”

1999 l Er wordt een stuk grond aan de Galvanistraat gekocht en kan de bouw beginnen. Gerard: “Ik hou van bouwen ik vind het leuk, ook privé heb ik al redelijk wat gebouwd.” De bouw aan de Galvanistraat duurt ongeveer een jaar. Er wordt een grote showroom gebouwd en een werkplaats met meerdere bruggen, zodat de klanten nog beter en sneller geholpen kunnen worden. Mijn zoon André zei toen het pand werd opgeleverd: “Pap, dit krijgen we nooit vol.” Ook dit pand wordt feestelijk onthuld. “Mijn kleinzoon Marco, toen echt nog heel klein heeft samen met André, zijn oom de laatste steen gelegd en onthuld, door er een Daihatsu vlag vanaf te halen.”

2003 l Dankzij de klantgerichtheid blijven de zaken goed gaan. Familiebedrijf Braber krijgt het dealerschap van Kia erbij. Het pand op de Galvanistraat wordt te klein. “Er zijn te weinig parkeerplaatsen en de locatie is eigenlijk te krap voor wat wij willen.” Vader en zoon Braber gaan op zoek naar een ruimere locatie.

2008 l  Braber trekt in op de huidige locatie aan de Dwarsweg, naast de A30. In dit nieuwe pand krijgen ze ook het dealerschap van Mitsubishi erbij en in 2011 het Mazda Dealerschap. Het familiebedrijf blijft groeien, er werken inmiddels ruim 40 mensen. Oude en nieuwe tevreden klanten blijven steeds terugkomen.

“In ruim 50 jaar tijd is een eenvoudige éénmans-werkplaats uitgegroeid tot een groot zelfstandig autobedrijf met showroom, werkplaats en occasionpark.”

Braber Senior kijkt terug op de historie van zijn bedrijf

HomeOver ons