De nieuwe modellen van Mazda 21 december 2021

Zoals eerder vermeldt komt Mazda in 2022 met een tweetal nieuwe modellen op de markt! De CX-60 en CX-80. Beide modellen SUV’s zijn splinternieuw en hebben een nieuw aanbod van motoren.

De nieuwe Mazda CX-60

Veel weten we op dit moment nog niet over de CX-60. Wat we wel weten is dat deze groter wordt dan de Mazda CX-5 en ook beschikbaar is met nieuwe motoren. Allereerst zal de nieuwe SUV beschikbaar komen als plug-in hybride uitvoering. Hierdoor krijgt u de beschikking over een benzinemotor én een elektromotor en krijgt u de mogelijkheid om bijvoorbeeld dagelijks woon-werkverkeer elektrisch af te leggen. Het rijbereik van de elektromotor is nog niet bekend.

Op een later moment, na de introductie is de verwachting, gaat Mazda het motoraanbod verder uitbreiden. Dit doet het merk met een 6-cilinder benzinemotor en daarnaast ook met een 6-cilinder dieselmotor die de beschikking heeft over een 48V mild hybrid-systeem. Met het 48-volt mild hybrid-systeem hoeft uw toekomstige Mazda in ieder geval niet aan de stekker. De auto is namelijk uitgerust met een dieselmotor en een 48-volt startdynamo en een extra accu. Bij het afremmen wordt de vrijgekomen energie in de accu opgeslagen waardoor deze opnieuw te gebruiken is. Bij het intrappen van het gaspedaal vanuit stilstand reageert de motor sneller en daarnaast gaat u van extra pk’s profiteren. Met de elektrische hulp is het in ieder geval zeker dat de motor zich minder hoeft in te spannen en daardoor efficiënter werkt. Uiteindelijk heeft dit een lager brandstofverbruik en dus een lagere uitstoot tot gevolg!

AFMETINGEN

De Mazda CX-5 heeft een minimale lengte van 4,550 mm en een maximale lengte van 4.575 mm. Wat in ieder geval vaststaat is dat de CX-60 een SUV met twee zitrijen wordt en groter is dan de CX-5. Exacte cijfers qua afmetingen op het gebied van lengte, breedte en hoogte zijn op het moment van schrijven nog niet bekend. Waar Mazda’s vaak in uitblinken is trekkracht, ook daar moeten we voorlopig het antwoord schuldig op blijven.

PRIJS

Ook de prijs van de in 2022 verwachte Mazda CX-60 is nog niet bekend. Het is altijd riskant om hier uitspraken over te doen, maar zoals eerder aangegeven is de CX-60 qua afmetingen groter dan de Mazda CX-5. Deze is er momenteel vanaf € 35.990. Verwacht dan ook dat de CX-60 qua prijsrange niet lager zal liggen.

De nieuwe Mazda CX-80

Een SUV voor maar liefst zeven personen! In navolging van de CX-60 komt Mazda met een nog grotere SUV, namelijk de CX-80. Veel informatie heeft het merk nog niet, maar wij zullen dat aanvullen wanneer er meer bekend is. Wel is bekend dat de CX-80 als plug-in hybride op de markt komt en dat het nieuwe model ook met een zescilinder benzinemotor te verkrijgen is.

Met de plug-in hybride uitvoering krijgt u de mogelijkheid om bijvoorbeeld een (groot gedeelte) van het dagelijkse woon-werkverkeer elektrisch af te leggen. De actieradius daarvan is momenteel nog niet bekend. Wel krijgt de PHEV een viercilinder benzinemotor.

Mazda communiceert dat de nieuwe SUV’s de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid met rijplezier gaan combineren. Dat is iets wat we zeker aan Mazda kunnen overlaten gezien het huidige modellengamma.

CX-80 MOTOREN

Zoals hierboven al geschreven komt er een plug-in hybride met viercilinder benzinemotor. Ook gaat Mazda een zescilinder benzine- en dieselmotor op de markt brengen. Deze krijgen de beschikking over de nieuwste Skyactiv-X technologie en daarnaast zijn deze motoren ook uitgerust met een 48V mild hybrid-systeem. De Skyactiv-X motor combineert de voordelen van een benzine- en dieselmotor zoals een hoog vermogen, de kracht van een diesel en een laag verbruik. Het mild hybrid-systeem is als het ware een elektromotor die ervoor zorgt dat de auto ondersteund wordt bij het starten en wegrijden. Tevens profiteert u als rijder van een snellere acceleratie bij o.a. het wegrijden en van minder verbruik.

AFMETINGEN

Wat vaststaat is dat de CX-80 een SUV is met maar liefst drie zitrijen en plaats gaat bieden aan zeven personen. Qua afmetingen zal de auto waarschijnlijk groter worden dan de CX-5 en CX-60.

 

De komende twee jaar zullen de CX-60 en CX-80 te bewonderen zijn in onze showroom. Het lijkt erop dat eerst de CX-60 zal komen en dat daarna de introductie van de CX-80 is. Volg ons website en socials om op de hoogte te blijven!

HomeMazdaNieuwsDe nieuwe modellen van Mazda