Jorian in Korea! 14 juni 2024

Eindelijk, Korea! Geduldig wachten wordt beloond… Nadat ik in 2020 de Kia National Skill Cup had gewonnen zouden we afreizen naar Korea om daar ons mooie Nederland te vertegenwoordigen op de World Skill cup. Helaas ging dit door corona omstandigheden niet door. De reis werd uitgesteld en uitgesteld en tenslotte geannuleerd. Toch blij verrast dat we begin dit jaar werden gebeld dat hij toch doorging!

Tas gepakt en in het vliegtuig. Na een lange reis kwamen Raymond van Kia Nederland en ik aan in Seoul. Hotel opgezocht en daarna lekker gegeten in een traditioneel Koreaans restaurant. Ook alle 42 deelnemers van de Skill cup uit 40 landen ontmoet.

Op dinsdag begon het programma. Na de openingsceremonie begon de Written Test. De toets duurde 90 minuten en bevatte 60 vragen. Pittige vragen over alle onderdelen die in een moderne auto zitten. Leuk om te maken en de tijd hard nodig gehad! Natuurlijk de dag afgesloten met een heerlijke Koreaanse maaltijd.

Op woensdag zijn we met de bus naar het Osan trainingscentrum gereden om de practical test te maken. Deze test bestond uit 2 onderdelen. Een componenten test en een voertuig test. De componenten test bestond weer uit 3 testen die na elkaar gemaakt moesten worden met elk 25 minuten tijd. Deze test was erg pittig. De tijd die we kregen was bewust erg kort zodat ze van iedere deelnemer konden kijken hoever hij kwam. Best frustrerend om dan te weinig tijd te hebben om alle componenten goed te kunnen meten. Het voertuig dat we mochten diagnosticeren was eenzelfde verhaal. Veel storingen en weinig tijd. En ondertussen een Koreaanse jury die constant op je vingers kijkt…

Na deze test weer lekker gegeten en terug naar het hotel.

Op donderdag hebben we Kia 360 bezocht. Dit is een experience center waarbij we de nieuwste modellen en technieken hebben gezien. Hierna een city tour door Seoul met een goede gids. Daarna naar Insadong, een gedeelte van Seoul met traditionele huisjes. Ook het bekende Gyeongbokgung Palace bezocht. Erg indrukwekkend!

Na deze dag het afsluitend diner met de uitreiking van de prijzen. Tot mijn grote verrassing hebben we een Excellence Award gewonnen! Dit is een prijs die naast de top-3 werd uitgereikt aan 6 deelnemers die op een bepaald onderdeel goed hebben gescoord. We zijn heel blij dat we deze prijs hebben gewonnen!

Op vrijdag hebben we de bekende Myeondong Shopping Street bezocht om wat herinneringen voor het thuisfront te kopen. Na deze mooie dag afscheid genomen van mijn fantastische Kia collega en gids Raymond. We hebben genoten, het was een onvergetelijke week!

Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Kia Nederland, autobedrijf Braber, collega’s en familie!

HomeNieuwsJorian in Korea!