Nieuwe elektrische modellen bij Mazda 8 oktober 2021

De elektrische Mazda MX-30

Plug-in Hybride

Het is zover! In de nabije toekomst rijd je elektrisch in een Mazda wanneer het uitkomt. Met de introductie van de volledig nieuwe Mazda CX-60 en Mazda CX-80 in de komende 2 jaar is het namelijk mogelijk om Plug-in Hybride te rijden. Ervaar ultiem rijplezier in combinatie met milieuvriendelijke eigenschappen. Een Plug-in Hybrid Electric Vehicle, afgekort PHEV, heeft zowel een benzinemotor als een elektromotor. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot en een laag brandstofverbruik.

De volledig nieuwe Mazda CX-60

Deze nieuwe SUV komt in eerste instantie beschikbaar als een Plug-in Hybride. Deze is voorzien van een benzinemotor en een elektromotor. In de toekomst wordt het motoraanbod verder uitgebreid met een 6-cilinder benzine- én dieselmotor met een 48V mild hybrid-systeem. De volledig nieuwe Mazda CX-60 is groter dan de Mazda CX-5 en biedt ruimte voor vijf volwassen inzittenden.

De volledig nieuwe Mazda CX-80

Deze nieuwe SUV biedt ruimte aan zeven volwassen inzittenden. En is beschikbaar als een Plug-in Hybride, een 6-cilinder benzine- en dieselmotor met een 48V mild hybrid-systeem.

Mazda MX-30 met rotatiemotor-generator

Mazda en de rotatiemotor zijn vanuit historie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ervaar het rijplezier van de volledig elektrische MX-30 in combinatie met een grotere actieradius dankzij toevoeging van de rotatiemotor met generator. Deze MX-30 met nieuwe aandrijflijn laadt op tijdens het rijden waarbij de rotatiemotor dienst doet als generator. En dat zonder in te leveren op de snelle acceleratie en het responsieve rijgedrag. In de eerste helft van 2022 komt deze auto op de markt.

Toekomstige elektrificatie

Onze innovatie wordt voortgezet! Naast de nieuwe Mazda CX-60, CX-80 en Mazda MX-30 met rotatiemotor-generator nog een aantal nieuwe modellen toe te voegen aan het modellengamma vanaf 2025. Deze modellen zullen op een nieuw platform worden gebouwd, speciaal voor EV’s.

HomeMazdaNieuwsNieuwe elektrische modellen bij Mazda