Mazda lanceert de Mazda3 2024 26 april 2023

Mazda3 2024

Mazda kondigt een nieuwe ronde verbeteringen aan voor de Mazda3. Het 2024-model beschikt over verschillende verbeteringen, waaronder updates van de veiligheids- en infotainmentsystemen, die de bestuurder de beschikking geven over geavanceerde technologie en een maximaal bedieningsgemak. De Mazda3 staat medio juni in de showroom, is per direct te bestellen en verkrijgbaar vanaf € 31.140,- incl. btw en kosten rijklaar maken.

De mensgerichte filosofie komt bij de Mazda3 nog meer tot uiting, dankzij ergonomische updates van het interieur. Deze updates omvatten een verbeterd infotainmentscherm en verbeterde software, het vervangen van de bestaande USB A-aansluitingen door USB C-aansluitingen en een subtiele, maar impactvolle herplaatsing van bedieningselementen in het interieur om het gebruiksgemak te optimaliseren. De stuurwielbediening heeft ook een subtiele kleurverandering ondergaan, een donkerdere kleur maakt het voor een bestuurder gemakkelijker om de knoppen af te lezen.

Het vernieuwde en grotere 10,25 inch centrale display is op doordachte wijze naar de bestuurder gericht en gaat naadloos op in het interieurdesign van de auto. Het komt als het ware uit het dashboard tevoorschijn. Deze unieke ontwerpbenadering benadrukt de as waarin de bestuurder centraal staat en die van voor naar achter door het interieur loopt, terwijl een tweede horizontale as van het instrumentenpaneel naar de portierbekleding loopt, voor een gevoel van geborgenheid, veiligheid en verbondenheid voor de bestuurder en de passagier.

De navigatie-instructies van Apple CarPlay en Android Auto kunnen nu worden weergegeven op het Active Driving Display, wat de veiligheid en het gemak voor de bestuurder verder vergroot.

Een draadloze versie van Apple CarPlay is beschikbaar, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om je telefoon met je auto te verbinden. De vernieuwde Mazda3 bevat bovendien een draadloos oplaadpad, zodat je telefoon tijdens lange ritten volledig opgeladen blijft, zonder dat je een laadkabel hoeft aan te sluiten.

Optimalisaties van de navigatie-, veiligheids- en beveiligingssystemen

Het verbeterde navigatiesysteem beschikt bij modeljaar 2024 over een online zoekfunctie voor ‘points of interest’, waardoor de zoekresultaten nauwkeuriger, relevanter en bruikbaarder zijn. De update omvat ook een verbeterde werking als er geen navigatiekaartgegevens beschikbaar zijn. Dit doet het systeem dankzij een 3D gyrosensor die nauwkeurig de positie van de auto berekent, zelfs in gebieden waar de GPS-ontvangst slecht is.

De Mazda3 2024 bevat ook belangrijke cyberbeveiligingsupdates ter bescherming tegen IT-bedreigingen. Met deze updates is de auto veiliger dan ooit tevoren, waardoor bestuurders een maximale gemoedsrust hebben als het gaat om hun persoonlijke informatie en de bescherming van hun auto.

De Mazda3 2024 beschikt over vier verbeterde actieve veiligheidsvoorzieningen die samenwerken om een maximale veiligheid te garanderen – Distracted Driver Alert, Autonomous Emergency Braking (AEB) dat beter werkt in het donker, een verbeterde werking van het Intelligent Speed Assist (ISA) systeem en snelheidsverbeteringen aan het Cruising & Traffic Support (CTS) systeem.

Als een van Mazda’s vooraanstaande modelreeksen is de Mazda3 een voorbeeld van de geavanceerde technologische vooruitgang en het innovatieve design van het merk. Met de meest recente verbeteringen blijft de Mazda3 een voortrekkersrol spelen qua autotechnologie en design. Ook is het model de belichaming van Mazda’s streven naar duurzaam rijden en het bieden van een naadloze verbinding tussen de bestuurder en de auto.

Mazda3 2024 display

Motorisatie

Vanaf modeljaar 2024 komt naast de e-Skyactiv G 122 ook de e-Skyactiv G 150 beschikbaar voor alle uitvoeringen. Deze motorisatie was voorheen enkel leverbaar als Homura, maar wordt per modeljaar 2024 aangeboden op de volledige line-up. Voor een aantrekkelijke meerprijs van € 500,- is deze motor beschikbaar op zowel de Hatchback als de Sedan. De e-Skyactiv X 186 blijft de krachtigste en zuinigste motor in het gamma van de Mazda3.

Line-up

De Mazda3 is beschikbaar voor een vanafprijs van € 31.140,- incl. kosten rijklaar maken voor de hatchback-e-Skyactiv G 122 6MT in de Prime-line uitvoering. De Mazda3 Sedan is in deze uitvoering verkrijgbaar vanaf € 31.640,-. De Mazda3 kent bij de Hatchback drie uitvoeringen: Prime-line, Exclusive-line en de sportievere Homura. De sedan is verkrijgbaar als Prime-line of Exclusive-line.

De Prime-line is rijker uitgerust met onder andere draadloze Apple Carplay en een achteruitrijcamera. De luxere Exclusieve-line is standaard voorzien van 18-inch lichtmetalen velgen (kleur afhankelijk van hatchback (Grey) of sedan (Silver)) en een uitgebreid pakket aan comfort opties zoals Climate Control in twee zones, smart keyless entry, stoelverwarming voorin en een automatisch dimmende binnenspiegel voor een meerprijs van € 2.250,-.

Bij de Exclusive-line is er keuze uit diverse pakketten, bovenop de rijke standaard uitrusting. Hier kan je geheel naar eigen smaak de pakketten kiezen;

  • Het Driver Assistance & Sound Pack is verkrijgbaar voor een meerprijs van € 1.700,- en biedt onder andere een 12 speakers systeem van Bose, 360 view monitor en een breed scala aan veiligheidssystemen.
  • Het Black, White- (exclusief voor Sedan) of Red- (exclusief voor Hatchback) Comfort Pack voor € 2.100,- biedt lederen bekleding, elektrische stoelverstelling voor de bestuurder, stuurwielverwarming en wiper de-icer.
  • Het Design Pack voor € 1.350,- biedt adaptieve LED-koplampen, LED signature verlichting, luxere afwerking exterieur en interieur. Op de e-Skyactiv X wijzigen de velgen ook van kleurstelling (Hatchback in Black, Sedan in Bright Silver)
  • Het Sunroof Pack voor € 1.000,- is beschikbaar indien gekozen wordt voor de e-Skyactiv X motor.

Als speciale sportieve uitvoering biedt modeljaar 2024 de Homura. Deze is verkrijgbaar vanaf € 33.590,- en ten opzichte van de standaard rijk uitgeruste Prime-line uitvoering voorzien van onder andere zwarte 18-inch lichtmetalen velgen, zwarte spiegelkappen, privacy glass, zwart stoffen interieur met rode stiksels, climate control, stoelverwarming voorin en smart keyless entry.

Voor meer informatie over de line-up en prijzen zie: mazda.nl.

HomeMazdaNieuwsMazda lanceert de Mazda3 2024