MAZDA INTRODUCEERT EERSTE FULL HYBRID 6 december 2021

  • De nieuwe Mazda2 Hybrid
  • Vanaf het voorjaar van 2022 bij Autobedrijf Braber
  • Eerste model met de Full Hybrid aandrijflijntechnologie 

De Mazda2 Hybrid is een Full Hybrid. Een 1.490 cc driecilinder benzinemotor met 93 pk/68 kW gecombineerd met een 59 kW elektromotor. Dit resulteert in een totaal systeemvermogen van 116 pk/85 kW.

Mazda’s nieuwe hybride accelereert van 0-100 km/u in 9,7 seconden en heeft een topsnelheid van 175 km/u. Het model heeft een gecombineerd WLTP-brandstofverbruik van slechts 4,0-3,8 l/100 km en een CO2-uitstoot van slechts 92-87 g/km (afhankelijk van of er 15 of 16 inch wielen zijn gemonteerd).

Na het starten rijdt de auto automatisch in de EV-modus, voor soepel, naadloos en stil rijden met de elektromotor in stedelijke omgevingen, zonder uitstoot van CO2, NOx deeltjes.

Tijdens het normale rijden wordt de krachtverdeling tussen de benzinemotor en de elektromotor aangepast. Dit zorgt voor optimale prestaties en maximale brandstofefficiëntie. Tijdens het vertragen en remmen wordt kinetische energie teruggewonnen als elektrische energie en opgeslagen in de krachtige accu.

Het energieniveau van de batterij wordt constant geregeld via een door de motor aangedreven generator. Dit zodat het systeem niet hoeft te worden opgeladen via een externe bron.

Hoewel het om een compacte auto gaat, zorgt de lange wielbasis (2.560 mm) ervoor dat het model comfortabel plaats biedt aan vier volwassenen. Ook heeft het een bagageruimte van 286 liter heeft. De auto heeft bij de Euro-NCAP-crashtest de maximale score van vijf sterren behaald.

De Mazda2 Hybrid is een belangrijke auto voor Mazda. Dit vanwege de inzet van het merk om de doelstellingen te bereiken die zijn vastgelegd in het strategische plan ‘Sustainable Zoom-Zoom 2030’. Eem langetermijnvisie voor technologische ontwikkeling. Concreet gezegd, in overeenstemming met het ‘Klimaatakkoord van Parijs’ wil de fabrikant in 2030 de gemiddelde CO2-uitstoot van ‘well-to-wheel’ met 50 procent hebben verminderd. Mazda versnelt tevens de elektrificatie van haar modellengamma met als doel om in 2050 CO2-neutraliteit te bereiken.

Meer details over de line-up en prijzen worden op een later moment bekend gemaakt.

 

Alvast meer weten?

Direct contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HomeMazdaNieuwsMAZDA INTRODUCEERT EERSTE FULL HYBRID