Kia voegt Air toe aan line-up van EV9 3 oktober 2023

Kia EV9 Air

De Kia EV9 arriveert binnenkort in Nederland en is nu al een succes. Het geavanceerde, emissievrij rijdende topmodel van het merk is tijdens de eerder deze zomer georganiseerde EV9 Experience previewdagen dan ook met veel enthousiasme ontvangen. 

De combinatie van het gedurfde ‘Opposites United’ in- en exterieurdesign, de innovatieve veelzijdigheid en zijn state-of-the-art features maken van deze Kia met tot wel zeven zitplaatsen een gewilde EV. Het vernieuwende interieurconcept, de lange wielbasis en de volledig vlakke EV-architectuur staan garant voor een ongekende hoeveelheid ruimte voor alle inzittenden, met een lounge-achtig comfort op alle drie de zitrijen.

Om nog meer keuze te bieden, breidt Kia Nederland de line-up van de grote elektrische SUV nu uit met een nieuwe basisuitvoering, de EV9 Air.

EV9 Air donker interieur EV9 Air licht interieur

 

Bepaald geen ‘basis’

Ook de nieuwe basisuitvoering van de Kia EV9 is zeer rijk uitgerust. De achterwielaangedreven en 150 kW / 204 pk sterke Air Single Motor heeft een 99,8 kWh-batterij en is onder meer standaard voorzien van elektrisch bedienbare voorstoelen, een navigatiesysteem inclusief Kia Connect en Live Services, een 3600-camera en stoelverwarming én -ventilatie voor de voorstoelen en tweede zitrij. Het 29,6-inch ‘triple panorama display’ behoort ook tot de ‘basis’.

Het arsenaal aan actieve veiligheidstechnologieën omvat veertien systemen, waaronder adaptieve cruise control, snelwegassistentie en de autonome rijstrookvolgassistentie met hands-on detectie.

De Kia EV9 Air onderscheidt zich van buiten met zijn 19 inch lichtmetalen velgen, deurgrepen met auto flush functie en privacy glass. Van binnen vallen de met vegan leder afgewerkte stoelen op. Er is keuze uit twee kleurencombinaties: donkergrijs met zwart of lichtgrijs met donkergrijs.

Actieradius tot wel 563 km

De nieuwe actieradius van de Kia EV9 komt uit op een gunstige 563 km** volgens de WLTP-meetmethode, dit is 22 km meer dan oorspronkelijk geschat. Naast de grotere actieradius en dankzij de ultrasnelle 800V-oplaadtechnologie kan de EV9 in slechts 15 minuten tot 249 km** actieradius bijladen, dit is 10 km meer dan eerder geschat.

Ook de EV9 Air is voorzien van bidirectionele laadtechnologie, waarmee hij niet alleen elektrische apparaten en andere elektrische voertuigen kan opladen, maar straks ook huizen van stroom kan gaan voorzien.

EV9 instrumentenpaneel EV9 op de weg

Nu te bestellen vanaf € 67.995,-*

De nieuwe Kia EV9 Air is vanaf vandaag te bestellen bij de Nederlandse Kia-dealers. De nieuwste uitvoering in de line-up heeft een vanafprijs van € 67.995,-*. De EV9 Launch Edition kost € 71.495,-* en de Launch Edition GT-Line is leverbaar vanaf € 78.895,-*.

* De consumentenadviesprijs is inclusief kosten rijklaarmaken bestaande uit: het transporteren van de auto, het reinigen en poetsen van de auto, de nulbeurt, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingbijdrage, legeskosten, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer

** Deze waarden zijn in afwachting van definitieve homologatie. De actieradius en verbruikscijfers zijn bepaald met behulp van de WLTP-meetmethode en onder voorbehoud in afwachting van homologatie. Onder normale omstandigheden kunnen verbruikscijfers afwijken door o.a. rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografische omstandigheden.

HomeKiaNieuwsKia voegt Air toe aan line-up van EV9