Kia start productie Europese Sportage 8 november 2021

  • Kia-fabriek in Žilina, Slowakije heeft eerste exemplaren van vijfde generatie Sportage geproduceerd
  • High-tech faciliteit is met flexibele en modulaire aanpak in staat om verschillende geëlektrificeerde modellen te bouwen
  • Nieuwe SUV vanaf januari in Nederland leverbaar
  • Te bestellen bij Autobedrijf Braber

Kia is in de ultramoderne fabriek in Žilina, Slowakije, begonnen met de productie van de geheel nieuwe Sportage. De vijfde generatie is de nieuwste van een grote line-up Sportage-modellen die sinds 2006 in deze fabriek van de band zijn gerold. Kia heeft er inmiddels zo’n twee miljoen exemplaren van de gewilde SUV gebouwd voor de Europese markt.

Voor het eerst in het 28 jarige bestaan van de Sportage is er een speciaal voor Europa ontworpen, ontwikkelde en geoptimaliseerde versie. De hightech SUV is gebaseerd op een nieuwe architectuur en combineert een slank en gespierd exterieurdesign met een hypermodern interieur. Hij staat bol van de hightech features en biedt onder meer een infotainmentsysteem met een zwevend, gebogen display dat het allernieuwste op het gebied van connectiviteit bevat.

Drie hybriden

De state-of-the-art hybride aandrijflijnen van de nieuwe Sportage verhogen de prestaties terwijl ze de uitstoot en het brandstofverbruik fors verlagen. Hij wordt leverbaar in drie verschillende, geëlektrificeerde versies: mild-hybride (MHEV), hybride (HEV) én plug-in hybride (PHEV). Met de PHEV zijn verreweg de meeste dagelijkse ritten van huis naar werk of voor dagelijkse boodschappen geheel elektrisch te rijden.

De Slowaakse fabriek heeft inmiddels drie generaties van de Sportage geproduceerd, te beginnen met het model van de tweede generatie in 2006. Sindsdien zijn er in Slowakije ongeveer twee miljoen exemplaren van de Sportage geproduceerd, met 104.500 stuks van de tweede generatie, 797.500 van de derde generatie en meer dan een miljoen exemplaren van het uitgaande model, dat eind 2015 in productie ging. Eerder dit jaar produceerde deze fabriek de vier miljoenste Kia in Europa sinds de fabriek is geopend in 2006.

Vanaf januari in Nederland

De nieuwe Kia Sportage arriveert begin volgend jaar in de showroom van Autobedrijf Braber. De Nederlandse prijzen en specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt. Dus hou onze website in de gaten!

 

Alvast meer weten?

Direct contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HomeKiaNieuwsKia start productie Europese Sportage