Kia Picanto is Occasion van het Jaar 2022 3 augustus 2022

Kia Picanto Occasion vh jaar 2022

De Kia Picanto is uitgeroepen tot Occasion van het Jaar 2022. Dit werd onlangs bekendgemaakt op het AM Remarketing Event van Automobiel Management en Automotive.

De Picanto volgt de Volkswagen Golf op, die er vorig jaar met de prijs vandoor ging. De overdraagbare fabrieksgarantie van 7 jaar en 150.000 kilometer waren, samen met aspecten als het design, de hoge restwaardes en korte statijden bij de dealer voor de jury van doorslaggevend belang om de Picanto in 2022 de prijs toe te kennen.

Onafhankelijke jury

Het is de tweede keer dat een model van Kia wordt uitgeroepen tot Occasion van het Jaar. In 2013 won de Sportage de prijs. Bovendien wint Kia voor de tweede keer op rij een belangrijke automotive-award want vorig jaar werd de Kia Niro uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar. De award is een initiatief van vakblad Automobiel Management en wordt elk jaar toegekend door een onafhankelijke vakjury. De jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de wereld van de vakhandel, autoveilingen, taxateurs en occasionportals. Gekeken wordt onder meer naar het online zoekgedrag van consumenten en het aantal ‘clicks’ dat een auto ontvangt. Daarnaast wegen ook factoren als garantievoorwaarden, prijsontwikkelingen, exportcijfers van de verschillende modellen en aantallen stadagen mee in de beoordeling.

Geen risico

De Picanto valt bij de jury op met zijn 7 jaar garantie. Dat is niet alleen voor de particulier een duidelijk koopargument, ook autobedrijven profiteren hiervan. Het autobedrijf loopt met de inkoop van jonge Picanto’s namelijk geen risico. Daarnaast roemt de jury de Picanto vanwege zijn volwassen verschijning en de professionele dealerorganisatie. Ook uit de data blijkt dat de Picanto een populaire auto is. Hier willen we in het bijzonder de lage exportcijfers benoemen, een teken dat Picanto’s die vrijkomen in Nederland blijven,’ zo valt in het juryrapport te lezen.

Kia Picanto bij Braber

Ook bij autobedrijf Braber is de Kia Picanto een gewild model. Desondanks staan er eigenlijk altijd meerdere occasions op voorraad. In verschillende uitvoeringen en prijsklassen.

Bent u op zoek naar een Kia Picanto? Bekijk dan onze voorraad middels onderstaande knop.

Bekijk occasions
HomeKiaNieuwsKia Picanto is Occasion van het Jaar 2022