Kia grootste automerk van Nederland! 2 januari 2023

Kia grootste automerk van Nederland in 2022

Kia brak al in 2020 en 2021 records door onder uitdagende marktomstandigheden hard te groeien, terwijl de meeste automerken moesten inleveren. 2022 was vervolgens letterlijk en figuurlijk een groot hoogtepunt voor het merk, want waar het in 2021 nípt eindigde als nummer 2, was Kia in het afgelopen jaar de onbetwiste nummer 1 van Nederland.

Kia presteerde vorig jaar sterk in zowel de zakelijke als particuliere markt. Naast de bekende bestsellers Picanto en Niro, de bestverkochte auto van Nederland in 2020 én 2021, waren ook de verschillende modellen uit de Ceed-familie en de nieuwe Sportage zeer geliefd in ons land.

Een van de grootste succesfactoren van het merk is het snel groeiende portfolio van volledig elektrische modellen. De baanbrekende Kia EV6, Auto van het Jaar 2022, was dan ook één van de andere grote pijlers onder de succesformule, die niet alleen bestaat uit gewilde en duurzame auto’s, maar ook uit een breed pakket van innovatieve mobiliteitsdiensten en laadoplossingen.

Som der delen

Léan Verstoep, President & CEO van Kia Nederland over het succesjaar 2022:

“De gehele Kia-organisatie is trots op de behaalde resultaten. De Kia-dealers hebben fantastisch werk geleverd. En tegelijkertijd zijn we dankbaar voor het vertrouwen van de 30.036 particulieren, leaserijders, ondernemers en fleetowners die in 2022 voor Kia hebben gekozen. Het marktleiderschap is voor ons geen doel op zich, maar wél het best mogelijke resultaat van de perfecte som der delen. Bij Kia gaat het dan ook niet alleen om aantallen, maar vooral om een hoge klantentevredenheid, de implementatie van onze nieuwe merkstrategie, de lancering van baanbrekende elektrische modellen en de uitrol van innovatieve retail- en mobiliteitsconcepten.”

Veelbelovend 2023

Kia wil een leidend wereldmerk worden in duurzame mobiliteit en heeft met de nieuwe strategie een solide basis gelegd om het doel te bereiken.

“Duurzaam succes, dát is voor ons belangrijk. Ook in het nieuwe jaar komen we met veel nieuws, waaronder ons nieuwe topmodel, de dedicated elektrische EV9 en nieuwe mobiliteitsdiensten. We werken onder meer aan oplossingen waarbij de auto een rol gaat spelen in het elektriciteitsnet, en verwachten dit jaar met belangrijk nieuws te komen. We kijken samen met de dealers uit naar een veelbelovend 2023, en verder!”

Kia nummer 1

HomeKiaNieuwsKia grootste automerk van Nederland!