Kia geeft beelden van de EV6 vrij 15 maart 2021

  • ‘Opposites United’ is de nieuwe designfilosofie voor toekomstige Kia-modellen
  • Vijf designpijlers: Bold for Nature, Joy for Reason, Power to Progress, Technology for Life en Tension for Serenity
  • EV6 exterieurdesign vol hightech details
  • Modern en ruimtelijk interieur mogelijk gemaakt door nieuw platform speciaal voor elektrische auto’s

Kia heeft de eerste beelden onthuld van de EV6, de eerste dedicated elektrische auto van het merk.

De EV6 is ontworpen volgens de nieuwe ontwerpfilosofie ‘Opposities United’ van Kia. Deze is geïnspireerd op de contrasten in de natuur en de mensheid. Centraal in de ontwerpfilosofie staat een nieuwe visuele identiteit die positieve krachten en natuurlijke energie oproept. Met contrasterende combinaties van scherpe stilistische elementen en sculpturale vormen.

De EV6 is de eerste volledig elektrische Kia die is ontworpen volgens de nieuwe designfilosofie. Het onderscheidende ontwerp is geïnspireerd op een crossover en is gebaseerd op het gloednieuwe Electric-Global Modular Platform.

‘Opposites United’: de ontwerpfilosofie voor alle toekomstige Kia-modellen

De EV6 is de eerste Kia die geheel is ontworpen volgens de nieuwe ontwerpfilosofie ‘Opposites United’. Dit is de basis van het design van alle toekomstige Kia-modellen. De filosofie is gebaseerd op vijf belangrijke pijlers: Bold for Nature, Joy for Reason, Power to Progress, Technology for Life en Tension for Serenity.

Bold for Nature

Gebaseerd op de interactie met de natuur vol details en vormen die zowel in de natuurlijke als de menselijke wereld voorkomen. Deze ontwerppijler creëert organische, maar toch technische structuren en afwerkingen voor het interieur. De exterieurdesigns worden gekenmerkt door een combinatie van duidelijke en eenvoudige lijnen met gedurfde, steeds veranderende oppervlakken.

Joy for Reason

Richt zich op het gevoel en de sfeer die de toekomstige modellen van Kia gaan oproepen. Toekomstige ontwerpen zullen het emotionele met het rationele doen versmelten. Door modellen te creëren die de bestuurder en passagiers inspireren en laten ontspannen. Een belangrijk aspect van deze pijler is de toepassing van nieuwe organische materialen en gewaagde kleuren voor jeugdigheid en speelsheid.

Power to Progress

Bouwt voort op het huidige sterke design van het merk. Door optimaal gebruik te maken van de skills van het Kia-designteam, zullen de ontwerpen van de toekomstige producten blijven evolueren. Toekomstige ontwerpen worden ontwikkeld en verbeterd op basis van ervaring en creativiteit.

Technology for Life

Omarmt nieuwe technologieën en innovaties om positieve interacties tussen mens en machine te bevorderen. De toekomstige modellen van het merk bieden een in-car user experience van de volgende generatie die, door middel van slim design en innovaties op het gebied van verlichting en connectiviteit, voor een optimale interactie zorgt tussen de inzittenden en de auto.

Tension for Serenity

Richt zich op de spanning tussen tegengestelde krachten en creatieve contrasten, en erkent het evenwicht dat hieruit voortkomt. Het genereert opvallende ontwerpconcepten die gebruik maken van scherpe, zeer technische details om oppervlaktespanning te creëren, en een geharmoniseerde, toekomstgerichte ontwerpvisie te realiseren.

Exterieurdesign: een toekomstgericht EV-ontwerp vol hightech details

Het exterieurdesign van de EV6 is een krachtige weergave van ‘Power to Progress’. Aan de voorzijde zorgt de karakteristieke dagrijverlichting voor een strakke, moderne uitstraling. Deze maakt deel uit van de ‘Digital Tiger Face’, een nieuwe interpretatie van de ‘Tiger Nose Grille’ voor het geëlektrificeerde tijdperk. De koplampen bevatten een ‘sequentieel’ dynamisch lichtpatroon. De lage luchtinlaat zorgt voor een visuele verbreding waardoor de hightech uitstraling wordt geaccentueerd. Voor een optimale aerodynamica wordt de lucht door en onder de vlakke vloer van de auto geleid.

Van opzij valt de op een crossover geïnspireerde designesthetiek op, die modern, strak en aerodynamisch is. Het profiel staat in contrast met scherpe lijnen en details om een ​​gevoel van spanning in het ontwerp te creëren. Een naar achteren gebogen voorruit zorgt voor dynamiek en doelgerichtheid, terwijl de gedurfde achterste ‘heupen’ visueel volume toevoegen. Langs de onderkant van de deuren loopt een karakterlijn die zich uitstrekt tot boven de achterwielkasten. Dit zorgt dat het profiel van de auto visueel wordt verlengd.

Voor ultieme aerodynamische prestaties is de achterzijde voorzien van een aflopende C-stijl. Met een geïntegreerd zwart glanzend inzetstuk dat het vensterglas visueel breder maakt. Daarboven is een prominente dakspoiler gemonteerd die de lucht naar beneden leidt naar een verhoogde onderste spoiler die bovenop het unieke achterlichtcluster is bevestigd.

Interieurdesign: een modern en ruim interieur

Het speciaal voor elektrische auto’s ontwikkelde E-GMP platform maakt het mogelijk om een ongekend ruim interieur te ontwerpen. De designers van de EV6 zijn innovatief omgegaan met de grote hoeveelheid ruimte met als doel een unieke rijervaring te creëren.

Een van de meest opvallende elementen van het nieuwe interieur is het naadloze, gebogen high-definition beeldscherm. De eenvoudige vormtaal van het brede gebogen scherm en het slanke dashboard creëren een ongekend gevoel van ruimte. De AVN strekt zich uit van het stuurwiel tot het midden van de auto en bevat een instrumentenpaneel vóór de bestuurder en groot scherm voor het infotainment en de navigatie boven de middenconsole. Het zeer brede scherm biedt een meeslepende ervaring, terwijl een minimaal aantal fysieke knoppen voor een overzichtelijke rijervaring zorgt. Onder het AVN-scherm kunnen passagiers de instellingen van de verwarming, ventilatie en airconditioning regelen met behulp van haptische ‘knoppen’. Eronder bevindt zich een paneel dat naar voren afloopt, wat een gevoel van ruimte en openheid creëert. De stoelen zijn slank en lichtgewicht. Ze zijn bekleed met moderne, visueel aantrekkelijke en robuuste stoffen gemaakt van gerecycled plastic.

De Kia EV6 beleeft in maart zijn wereldpremière, tijdens een speciaal online evenement.

 

HomeKiaNieuwsKia geeft beelden van de EV6 vrij