KIA EV6 wint “Duitse premiumwagen 2022” 2 november 2021

De volledig nieuwe elektrische cross-over Kia EV6 werd verkozen tot ‘Duitse Auto van het Jaar 2022’ in de ‘Premium’-categorie van de verkiezing van de ‘German Car of The Year’ (GCOTY). Daarmee zet hij de VW ID.4, Audi Q4 e-tron en Mercedes-Benz C-Klasse een neus.
Een jury bestaande uit twintig autojournalisten evalueerde nieuwe modellen met een basisprijs tussen 25.000 en 50.000 euro om de algemene winnaar in het segment te bepalen.Naast de drie hoofdcategorieën (‘Compact’, voor voertuigen met een prijs van minder dan 25.000 euro, ‘Premium’, voor voertuigen met een prijs tussen 25.000 en 50.000 euro, en ‘Luxury’, voor voertuigen met een prijs van meer dan 50.000 euro) omvatte de wedstrijd ook de bijkomende categorie ‘New Energies’, die enkel elektrische voertuigen op batterijen of waterstof omvatte. Ook in deze categorie presteerde de Kia EV6 uitstekend, met een tweede plaats.

“De EV6 is niet alleen de eerste Kia op basis van ons nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP), maar ook de eerste auto met onze nieuwe en gedurfde designfilosofie ‘Opposites United’ en het gloednieuwe bedrijfslogo”, aldus Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer bij Hyundai Motor Group. “Het emotionele design, de dynamische prestaties, het indrukwekkende rijbereik en de ultrasnelle laadmogelijkheden onderscheiden de EV6 als een heel bijzondere wagen. We zijn trots dat we de ‘Premium Award’ van de Duitse Auto van het Jaar-verkiezing in ontvangst mogen nemen als erkenning voor het briljante werk van ons dynamische Kia-team.”

Naast de VW ID.4, de Audi Q4 e-tron en de Mercedes-Benz C-Klasse deden ook de Hyundai Ioniq 5 en de Skoda Enyaq iV mee naar de titel.

De EV6 een keer zelf ervaren? Laat het ons weten!

Proefrit

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HomeKiaNieuwsKIA EV6 wint “Duitse premiumwagen 2022”