Kia Europe en Uber worden partners in elektrische mobiliteit 29 juni 2021

Nieuw partnership met Uber maakt Kia toonaangevend in de elektrificatie van de ride hailing sector

Kia Europe en Uber hebben een belangrijk partnership gesloten. Het gemeenschappelijke doel van beide partijen is om steden in heel Europa schoner en stiller te maken. Het nieuwe partnership biedt Uber-chauffeurs een groot voordeel: ze kunnen tegen aantrekkelijke voorwaarden een volledig elektrische Kia aanschaffen of leasen. Dit om hun passagiers emissievrij te kunnen vervoeren.

Een belangrijk onderdeel van Plan S, de transformatiestrategie van het merk, is het sluiten van partnerships in mobiliteit. Het merk wil dat tegen eind 2030 veertig procent van alle Kia-verkopen wereldwijd een geëlektrificeerd model is. Dit moet tegen het einde van dit decennium wereldwijd leiden tot 880.000 volledig elektrische auto’s en 1,6 miljoen overige geëlektrificeerde modellen.

Kia wil elektrisch rijden bereikbaar maken voor het grote publiek. Ze streven ernaar om het wereldwijde productaanbod in 2026 uitgebreid te hebben met 11 nieuwe elektrische modellen. Of het nu gaat om een hatchback, SUV of MPV, ze bieden toonaangevende technologie, een hoog bereik en ultrasnelle laadtijden.

Als toonaangevend mobiliteitsaanbieder streeft Uber naar een drastische vermindering van de CO2-uitstoot. Het bedrijf wil tegen 2030 een emissievrij mobiliteitsplatform bieden. Uber is van plan om tegen 2025 een actieve vloot van 100.000 elektrische auto’s in te zetten in grote Europese steden. Een groot deel van die vloot zal bestaan uit de elektrische modellen van Kia. Uber plant om tegen 2025 de helft van alle gereden kilometers emissievrij af te leggen.

Educatie en testrijden

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen Kia en Uber is de gezamenlijke educatieve campagne om elektrische auto’s te promoten onder Uber-chauffeurs. Kia gaat ook testritten aanbieden om hen de elektrische modellen van het merk zelf te laten ervaren.

Met een rijbereik van 455 kilometer volgens WLTP (64 kWh-uitvoering), combineert de Kia e-Niro emissievrij rijden met praktische bruikbaarheid. Hij heeft een royaal interieur en biedt geavanceerde connectiviteit- en infotainmenttechnologie. De lithium-ion-polymeerbatterij van de e-Niro kan in slechts 54 minuten van nul tot tachtig procent worden geladen.

“Onze samenwerking met Uber gaat voor een stroomversnelling zorgen in de verduurzaming van het Europese wagenpark. Het is een grote stap richting emissievrije mobiliteit in Europa”, zei Jason Jeong, President bij Kia Europe. “Zorgen voor schone lucht en minder geluidsoverlast in drukke steden heeft voor ons de hoogste prioriteit. Het partnership met Uber is een belangrijke stap in het realiseren van dat doel en we zijn erg trots dat we onze elektrische auto’s kunnen aanbieden aan de chauffeurs.

Anabel Diaz, Regional Manager EMEA bij Uber: “We kijken ernaar uit om met Kia voor te zorgen dat onze chauffeurs in heel Europa tegen aantrekkelijke voorwaarden toegang hebben tot de beste elektrische auto’s in hun klasse. Emissievrije mobiliteit is voor ons meer dan alleen een doel – het is een noodzaak. We zijn vastbesloten om  het stadsvervoer te verduurzamen, dus deze samenwerking is cruciaal om de elektrificatie van ons platform in heel Europa tegen 2030 te realiseren.”

De samenwerking van Kia en Uber richt zich op ongeveer 20 Europese markten.

Meer weten over de elektrische modellen van Kia? Bekijk ze hier.

HomeKiaNieuwsKia Europe en Uber worden partners in elektrische mobiliteit