2020 World Car Awards voor Kia 18 april 2020

Kia is de grote winnaar van de 2020 World Car Awards. De e-Soul is verkozen tot ‘World Urban Car’ en de Telluride ging er met de hoofdprijs vandoor, de titel ‘World Car of the Year’.

De volledig elektrische e-Soul is volgens de jury de ideale auto voor het rijden in de stad. Dit is vanwege zijn prijswinnende combinatie van een indrukwekkend hoge elektrische range, compacte buitenmaten, stoer design en praktische eigenschappen.

De Kia e-Soul heeft een krachtige elektrische aandrijflijn met een 64kWh sterke accu. De World Urban Car kan daarmee 452 kilometer afleggen op één volle acculading. Ook biedt hij een groter elektrisch bereik dan vele duurdere concurrenten. Geavanceerde technologieën voor het verder vergroten van het bereik, waaronder een regeneratief remsysteem zorgen voor een maximale actieradius voor zowel korte ritten als lange ritten.

World Car of the Year: de Telluride

De Kia Telluride is door de jury bekroond voor zijn onderscheidende ontwerp, indrukwekkende prestaties en praktische eigenschappen. De titel World Car of the Year is de nieuwste erkenning voor de SUV van Kia die sinds zijn introductie in 2019 al meer dan 70 prijzen heeft gewonnen!

De Telluride combineert een krachtig design met een ruim, praktisch en hoogwaardig interieur dat plaats biedt voor 8 passagiers. Uitgerust met een groot aantal geavanceerde technologieën, vierwielaandrijving en rijhulpsystemen, is de Telluride ideaal voor avonturen voor het hele gezin op en buiten de gebaande paden. De grote SUV van Kia is verkrijgbaar in veel markten buiten Europa, waaronder Noord-Amerika.

Kia is vereerd om in één van de zwaarst bevochten competities in de wereldwijde auto-industrie twee belangrijke prijzen te mogen ontvangen.

 

 

 

HomeKiaNieuws2020 World Car Awards voor Kia